Често задавани въпроси

1. Сертифицирани ли са и от кого вашите продукти?
 
Да, нашите продукти подлежат на строго наблюдение към отделните органи за контрол:
За ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ  към  БАБХ (Българска Агенция по Безопастност на Храните)
За козметичните продукти към РИОКОЗ (Регионална Здравна Инспекция)
Освен това всичките ни козметични продукти се регистрират в единна система за регистрация, наблюдение и контрол към Европейски Съюз. РИОКОЗ трябва да контролира спазването на европейските изисквания по тази система.
В тази връзка на пазара често откриваме хранителни добавки, както и козметични средства, които просто не са регистрирани никъде! Ще попитате "Как така?!" Ами така, те са уж произведени от регистрирани фирми и т.н. , но всъщност поради факта че не се регистрират в съответните служби по безопастност и контрол, не подлежат на проверки, защото контролиращите органи следят само тези продукти, които са регистрирани( Параграф 22)  и на практика въпросните изделия са НЕВИДИМИ за контролиращите органи. Това е много опасно, защото не се знае как са произведени, къде са произведени и дали няма да навредят в дозите и концентрациите които "се препоръчват". Често на техните рекламни листовки или на опаковките четем "направени по древна римска/египетска и т.н. измишльотини рецепта", "съдържат.... "и се споменават един, два компонента от състава, но никъде по опаковката няма точен, ама наистина точен състав.
Пример: Ако става въпрос за козметично средство (крем, балсам за тяло, лице и т.н., спрей ) на опаковката не пише: "Състав(INCI):" и след това изредени ЛАТИНСКИТЕ наименования на съставките вложени в продукта. А това е задължително и по регламент, много преди да влезнем в ЕС. Обикновено обещават чудеса с бързо действие, което е най-малкото несериозно, но по-важното е, че може да са вредни, опасни за здравето (например ако не се произвеждат в съответната обезпаразитена среда, могат да са микробно замърсени и да предизвикат силни алергии и реакции).
Ако става въпрос за хранителна добавка, обикновено това е някакъв чудодеен елексир, който помага за какво ли не и там също няма  точни  обяснения, каква е активната съставка, спрямо какво е изчислена, което определя и дозировката ѝ. Тук също е много важно КЪДЕ се произвеждат (обикновено в гаража, мазето, кухнята, задния двор), а за спазени норми и правила, както и приготвяне по фармацевтичен способ, няма смисъл изобщо и да се пита.
 
2. Къде се произвеждат продуктите ви?/Къде е производствената ви база?
Всички наши продукти се произвеждат в сертифицирани по всички правила и директиви ФАРМАЦЕВТИЧНИ и КОЗМЕТИЧНИ заводи. Те се правят на няколко различни места, така че еднозначен отговор е трудно да се даде, а и е нередно да даваме списък на всеки който пита. Важното е, че излизат със сертификат за качество.
По-интересното е защо хората не питат тези  производители с "домашно правени кремове, тинктури за пиене и т.н." къде се произвеждат.....е то е ясно къде.....в гаража, задния двор, кухнята....
 
3. От къде могат да се закупят продуктите?

Продуктите на "Pharmadent-Bio" се разпространяват в аптечната мрежа в цялата страна, дрогерии и пчеларски магазини. Можете да видите всички магазини тук. При липса на търсения от Вас продукт се обърнете към фармацевта и си поръчайте продукта. Козметиката и ранителните добавки може да се закупуват и от нашия онлайн магазин.
 
4. Към кого да се обърна ако закупя от магазинната мрежа продукт с изтекъл срок или неправилно съхранение?
 
Към търговеца, но задължително и към нас на посочените на всяка опаковка телефон или имейл адрес, за да реагираме своеременно. Най-малкото при определяне срока на годност се вземат предвид параметри като температура на съхранение, слънчева светлина и др., а ако продуктът е стоял на слънце или на топло в магазинната или дори в аптечната мрежа е възможно да се е развалил, независимо от посочения срок. Затова обръщайте внимание от къде го взимате, защото ние ги съхраняваме в складови помещения при температура под 20 градуса, а как се съхраняват в склада на търговеца зависи от него.
 
5. Тук предварително се извиняваме на тези от вас, които ще сметнат въпроса за абсурден, но сме имали и такива запитвания, затова е добре веднъж завинаги да се изясним:)
"Мога ли да дойда на място, за да видя как ги правите?", "Може ли да присъствам за да повярвам, че слагате наистина толкова много екстракти, колкото твърдите?" и т.н. и т.н.
 
Не, не може! И смятаме, че с горните подробни обяснения КЪДЕ и КАК произвеждаме, се изясни ЗАЩО, но пак ще поясним: Никой няма да ви допусне до даден завод, за да видите от вътре кое как се прави, само защото не вярвате или не искате да повярвате по отношение на качество и хигиена! Просто е несериозно да се пита това.
 
 
6. Кога е най - добре да се приемат продуктите?

Ако няма изрични указания за начина и времето на приемане, хранителните добавки се препоръчва да се приемат 10 - 15 минути преди храна с чаша вода или билков чай. За част от продуктите има препоръчвани схеми на прием, които са указани в етикета или в брошурите. При необходимост се посъветвайте с Вашия лекар или фармацевт или се обърнете на посочените на всяка наша опаковка телефони или имейл адрес. Всеки един от козметичните продукти има указания за употреба. 

3. По колко билкови продукта могат да се приемат едновременно?


Възможно е да се съчетават по 2, 3, 4 продукта в зависимост от наличните проблеми и необходимост.

7. Как да се съчетават продуктите?


Запознайте се с основните характеристики на продуктите, тяхното благоприятно въздействие върху здравето и на тази основа, в зависимост от Вашите необходимости и след евентуална консултация със специалист, съчетайте подходящо продуктите.

8. Колко дълго трябва и могат да се приемат продуктите?


За постигане на много добри резултати е необходимо продуктите да се приемат в оптималните препоръчвани дози, ежедневно и в период от минумум 45 - 60 дни. След пауза от 10 дни може да повторите същия курс при необходимост.

 

9. Подходящи ли са продуктите за деца?


Да, по-голямата част от продуктите са подходящи за деца, като някои от тях са разработени и в течна форма с тази цел,. Ако даден продукт не е подходящ за деца, той има специални указания за това.

10. Могат ли продуктите да се съчетават с други фито продукти или лекарствени средства?


Да, продуктите могат да се съчетават с фитопродукти и лекарствени средства, но е необходимо да се съобразят дозировките и указанията за другите препарати.

11. Форма за обратна връзка

Ако не откривате необходимата информация, моля попълнете нашата форма за обратна връзка и ние ще отговорим на вашите въпроси.